Stop de bloeding – Red een leven

Stop de bloeding – Red een leven

65,00 excl. btw 3 uren

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom) aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

Elke seconde telt.

 

Categorie:

Beschrijving

VUmc Academie heeft samen met Leo Geeraedts de cursus ‘Stop de bloeding – red een leven’ ontwikkeld naar Amerikaans voorbeeld. In deze cursus leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Deze cursus heeft zich in 2017 ontwikkeld tot de landelijke standaard gezien de steun van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie, accreditatie door het Oranje Kruis en opname in het Nederlands leerboek der acute geneeskunde. Er is een basiscursus ontwikkeld en een instructeurscursus. Het jaar 2018 staat in het teken van de uitrol van de cursus over andere traumacentra in Nederland.

Basiscursus

De basiscursus is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar zoals belangstellende burgers, bedrijfshulpverleners, EHBO-ers, veiligheidspersoneel, stewards, (niet-tactisch) politiepersoneel, brandweermannen of -vrouwen etc. Deze cursus duurt ca. 2,5 uur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Stop de bloeding – Red een leven” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *